Gigantenribstuk met kruidenmantel

Gigantenribstuk met kruidenmantel

Bereidingstijd 200 minuten
Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

Een ribstuk van de bizon of waterbuffel van ca 800 - 1000 g (je kan ook een dikke lende gebruiken)
1 klein bosje rozemarijn
1 klein bosje tijm
1 klein bosje peterselie
1 klein bosje salie
½ klein bosje dragon
zout en peper

Bereidingswijze

  • Wrijf het vlees in met een beetje olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak alle kruiden zeer fijn en meng ze met elkaar en bedek alle kanten van het vlees ermee. Druk de kruiden stevig aan.
  • Verwarm de grill voor tot 130 °C voor.
  • Leg het vlees op het rooster en gaar het ongeveer 180 minuten indirect op een lage temperatuur. Niet draaien.
  • Verhit vlak voor het einde de grill tot ongeveer 200 °C en geef het vlees  een mooie grillstreep. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie gewikkeld.
  • Snij voor het serveren het vlees in tranches. Het vlees moet zacht en van binnen roze zijn.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten