Buikspek

Buikspek

Voor 6 personen:
1 kilo buikspek
Buttrub of een andere droge rub naar wens
whiskyhout

Bereiding:

Snij het spek in een ruitvorm, dit geldt alleen voor de vetrand.

Smeer het buikspek ruim in met de Buttrub of een andere droge rub. Leg vervolgens het buikspek in een bak en laat het in de koelkast, afgedekt, 24 uur marineren.

Verwarm je barbecue voor. Zet vervolgens het buikspek aan op de spek kant en maak een krokant laagje.

Gooi op de brikketten het whiskyhout. Laat het buikspek verder indirect garen op een lage temperatuur  van  160-170C, totdat het een kerntemperatuur heeft bereikt van 70C (ongeveer 2 uur).

Eet smakelijk!

 





  



<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 
Snij het buikspek in,                     Zo ziet het buikspek
enkel de vetrand, in een               eruit na de 24 uurs marinade
ruitvorm


Smeer het buikspek in met            Het whiskyhout
de droge marinade