Braadstuk van varkensnek uit de smoker

Braadstuk van varkensnek uit de smoker

Voor 6 personen:
1 varkensbraadstuk (ca 2 kg)
eigen kruidenmix naar smaak, zonder zout
100 g mosterd
20 g citroengras, fijngehakt
wat blaadjes van basilicum, rozemarijn en kerrieplant
Curry kruiden

Bereiding:
Wrijf de varkensnek in met de eigen kruidenmengsel en smeer het daarna in met de mosterd.
Bestrooi het geheel met het fijngesneden citroengras.
Verpak het varkensvlees vacuüm en leg het in de koelkast voor 6 tot 8 dagen.
Het braadstuk vervolgens in de roker leggen met een temperatuur van ca. 100-110°C.
Wanneer het vlees een kerntemperatuur van rond 70°C bereikt heeft, eruit halen en even laten rusten in aluminiumfolie.
Trancheer het vlees in mooie plakken. Serveer het met een mooie, zelfgemaakt, barbecuesaus en een gepofte aardappel met kruidenboter.

 


  



<< terug naar FIRE&FOOD recepten