Zoete peperspiesjes van runderfilet van de barbecue

Zoete peperspiesjes van runderfilet

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

5 mm dikke, 15 cm lange stroken runderfilet
aardbeienjam
gekneusde groene peper

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees met een marinade van aardbeienjam, rijkelijk groene peper en een beetje sojasaus. Laat het tenminste 1 uur trekken en 'wikkel' het vervolgens op een prikker.
  • Grill de spiezen op middelmatig hoog vuur tot de gewenste bruining. Als je van de zoete, peperige smaak houdt, kun je de spiezen nogmaals bestrijken met de marinade.
    Smokermethode: leg het rauwe runderribstuk met kruiden op een aluminium schaal en laat het vlees ca. 4 - 6 uur bij een temperatuur van 90 - 110°C in de smoker garen. Bestrijk het vlees nogmaals met de marinade en bak het vervolgens op hoog vuur bruin.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten