Runderfilet met kruidenkorst en whisky

Runderfilet met  kruidenkorst geïnjecteerd met whisky

Ingrediënten:

  • 1,5 kg runderfilet
  • beetje zonnebloemolie
  • 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
  • 2 theelepel tijm, fijngehakt
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 2 theelepels dragon, fijngehakt
  • 1 theelepel oregano, fijngehakt
  • 4 theelepels grof zeezout of Fleur de Sel
  • 2 theelepels zwarte peper, grof gemalen
  • 4 cl whisky
  • 1½ whiskyvatkurken
  • Injecteernaald

De verse kruiden kan je naar eigen smaak uitkiezen.
Verse kruiden verdienen de voorkeur.

Bereiding:
Begin met het vullen van de injectienaald met whisky en injecteer de runderfilet hier rondom mee. Maak een kruidenmengsel van de diverse kruiden, zout en peper.
Smeer het vlees rondom in met de olie en rol het door de kruiden zodat het helemaal hiermee bedekt is. Dek het vlees af en leg het 2 uur in de koelkast.
Haal het vlees een half uur voordat je begint met barbecueën uit de koelkast.
Verwarm de grill tot ongeveer 175°C. Verwarm en leg de whiskykurken tussen  de briketten, zet hier ook een aluminiumbakje met water in. Grill het vlees ongeveer 30-40 minuten indirect. Wanneer het vlees  een kerntemperatuur van 53-54° C bereikt, haal je het van de barbecue en laat je het 10 minuten even rusten, in zilverfolie verpakt.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten