Dutch Oven aardappelbrood

Dutch Oven aardappelbrood

Ingrediënten (voor 8 personen):
800 gram aardappelen, vastkokend
250 ml warme melk
800 gram bloem
2 eieren
2 pakjes gist
2 theelepels zout
verse salie en rozemarijn, grof gehakt

Bereiding:
Meng de bloem met de gist en zout. Was de aardappelen, schil, fijn raspen en knijp goed. uit. Meng deze aardappelpuree met het bloemmengsel,  melk, eieren en kruiden en kneed er een deeg van. Laat het 30 minuten rijzen op een warme beschutte plek.
Leg in de Dutch Oven een groot stuk bakpapier, zorg dat bodem en zijkanten ermee bedekt zijn. Maak van het deeg een rond brood en leg het in de Dutch Oven.
Bak het brood in ca 1  uur met meer bovenwarmte dan onderwarmte  (9 onder /15 boven).

Recept uit de digitale winteruitgave Fire&Food 2011

<< terug naar FIRE&FOOD recepten