Baby Back Ribs in whisky marinade

Baby Back Ribs in whisky marinade

Wij kennen dit onder de naam loin ribs of lenderibben. In de USA noemen ze het dus Baby Back Ribs.

Gebruik watersmoker of barbecue.
Maak je gebruik van de barbecue richt hem dan in voor de indirecte methode

Voor 3 personen:
3 strengen Baby Back Ribs
Whiskyvatkurken (eventueel kan je ook whiskyvat snippers gebruiken)

Voor de marinade:

2 eetlepels zoete paprikapoeder
1 eetlepel 4-seizoenpeper
2 eetlepels zout
2 eetlepels bruine suiker
½ eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepels uienpoeder
1 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde bonenkruid
240 ml ketchup
120 ml appelsap
120 ml appelazijn
½ kopje whisky
6 eetlepels Worcestershire sauce

Voor de Glaze:
240 ml appelsap
240 ml water

Bereiding:
Maak 2 dagen van te voren alvast de BBQ marinade. Verwijder het vlies van de botkant van de ribs. Marineer ze aan beide kanten met de helft van de marinade, vacumeer ze en leg ze in de koelkast. Zet ook het resterende gedeelte van de marinade in een afgedekt bakje in de koelkast.

Haal de ribs 2 uur voor de bereiding op de barbecue uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Leg de whiskyvatkurken te weken in wat water.

Verwarm de watersmoker of barbecue tot 110°C, leg de whiskyvatkurken erbij. Haal het vlees uit de marinade, dep ze droog en leg ze in de roker of barbecue. Laat de ribs voor 3 uur roken en bestrijk ze ieder uur met de glaze.

Meng de tweede helft van de marinade met 400 ml appelsap in een roestvrij stalen pan en leg hierin de ribs. Dek het af met aluminiumfolie en zet het 2 uur in de smoker of barbecue. Haal ze vervolgens uit de schaal en leg ze weer terug in de smoker of barbecue (nog ca een uur). Doe de overgebleven marinade in een pannetje en verwarm totdat het een dikke vloeistof is. Hiermee glazeer je de ribs nog een paar keer mee. Serveer de ribs met een salade en knoflookbrood.

Eet smakelijk


<< terug naar FIRE&FOOD recepten