Tenderloin met zomerse tomatensaus

Tenderloin met zomerse tomatensaus


Ingrediënten

  • 8 steaks a 180 gram
  • gemalen peper
  • knoflook
  • olie


Zomerse tomatensaus:

  • 6 smaakvolle tomaten
  • ½ verse rode peper (wil je scherp, gebruik dan een hele peper)
  • ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • ½ rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • olijfolie
  • zout
  • 2 a 3 teentjes knoflook (een pasta van maken)
  • 12 blaadjes peterselie  

 

Bereidingswijze

Marineer de steaks met het mengsel van knoflook, olie en gemalen peper. Laat het afgedekt, een nacht in de koeling marineren.
Hak 5 tomaten in stukken en doe deze samen met de peper en rode ui in de blender.
Dit goed blenden tot een fijne massa. Voeg nu de kleine blokjes komkommer, fijngesneden koriander, fijngesneden tomaat, knoflookpasta en flink wat olijfolie toe. Meng het geheel met een lepel en proef of het nog zout of peper nodig heeft.

Grill de steaks naar wens circa 2 a 3 minuten per kant en serveer met Zomerse tomaten saus.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten