Normandische appeltaart

Normandische appeltaart

Ingrediënten:
  • 4-6 appels (bijv. Cox's Orange Pippin of Golden Delicious)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels abrikozenjam
  • 1 a 2 eetlepel Calvados

Voor het deeg:

  • 200 g bloem, 50 g suiker
  • 100 g koude boter en een snufje zout

Bereiding:
  1. Meng voor het deeg met de vingers de bloem, suiker, boter,zout met elkaar en voeg 2 tot 3 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een glad deeg. (Kneed het niet te lang, anders wordt het deeg een beetje taai.).
  2. Verpak het deeg in folie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Was de appels, haal het klokhuis eruit en schil ze en snijd ze in vieren.
  4. Maak er plakken van ongeveer 6 mm van en meng ze met het citroensap.
  5. Vet de springvorm in met olie of boter.
  6. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
  7. Leg de appelschijfjes in rijen van tegel-achtige ontwerp op het deeg, en laat het tot 2,5 cm van de bovenkant vrij.
  8. Vouw deze rand over de appels. Besprenkel de appels met 2 eetlepels suiker.
  9. Bak de taart ongeveer 30 minuten op ca. 200°C totdat de appels en het deeg goudbruin is.
  10. Smelt de abrikozenjam op matig vuur, voeg de Calvados toe en glazuur hier de taart mee.
  11. Serveer met slagroom of vanille-ijs is nog warm.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten