Saté van de haas

Saté van de haas

Hoofdgerecht
Voor 6 personen

Ingredienten

  • 2 hazenrugfilets ca. 700 gram totaal

Marinade :

  • 100 ml olijvenolie
  • 3 knoflookteentjes in plakjes gesneden
  • 3 el. honing
  • enkel gedroogde tomaten in olie


Bereiding

  1. Voor de marinade de tomaten klein snijden en met de andere ingrediënten vermengen.
  2. Laat de marinade minstens 1 uur staan.
  3. Leg de hazenrugfilets even in de vriezer, zodat ze licht bevroren zijn en snij er dan mooi lange plakken van.
  4. De filet in een golfbeweging op de spies rijgen.
  5. Leg ze in de marinade en laat ze minimaal 3 uur marineren.
  6. Na het marineren even laten uitlekken en afdeppen met wat keukenpapier.
  7.  De saté direct boven de briketten grillen op hoge temperatuur.
  8. Pas op dat het vlees niet te droog word.  Direct serveren.

<< terug naarhaas en konijn van de Grill