Appel Charlotte

Appel Charlotte


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 5-6 appels
  • 30 g roomboter
  • 3 eetl. poedersuiker
  • sap van een ½ citroen
  • zest van een  ½ citroen
  • klein beetje kaneel
  • enkele snede witbrood zonder korst
  • kleine ovenschaaltjes


Ingrediënten vulling

  • 5 eieren
  • 1/8 l room
  • 1/8 l melk
  • ½ theel. suiker
  • vanillemerg


Bereiding:

  1. De ovenschaaltjes invetten met de roomboter.
  2. De ingevette ovenschaaltje bekleden met 4 mm dik gesneden sneetjes brood.
  3. Bestrijk het brood met een klein beetje gesmolten boter.
  4. De appel in parten snijden. Zorg er voor dat de partjes niet te dik zijn.
  5. De partjes met boter, poedersuiker, citroensap, citroenzest en een klein beetje kaneel in een pannetje tot beetgaar stoven.
  6. Laat het nu afkoelen. De met brood beklede vormpjes vullen met de appel.
  7. Voeg nu alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar en even goed mixen en vul de vormpjes met de massa. Dek het geheel af met 2 of 3 appelpartjes.
  8. De vormpjes nu op een hete grill garen totdat de eiermassa gestold is, dan bestrooien met rietsuiker laten karameliseren en klaar.

Tip: Zet de vormpjes op een pizzasteen voor een mooi egale warmteverdeling

<< terug naar FIRE&FOOD recepten