Kippenstoof met ananas

Kippenstoof met ananas


door The Outdoorchefs
voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 baby ananas of 1 grote
  • 2 kipfilets
  • 1,5 theel. chilipoeder hot
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. suiker
  • fijngesneden koriander
  • snufje zout
Bereiding
  1. Hol de 4 baby ananassen uit, met een ananasmesje. Heb je dit niet snij dan eerst de kop van de ananas eraf, en snij dan vervolgens de ananas langs de rand in, pas op dat je niet door de ananas heen snijdt. Hol dan de ananas met een lepel uit. Bewaar het vruchtvlees voor later.
  2. Bestrooi de kipfilet licht  met zout, kerrie- en chilipoeder en gaar dan op het rooster.
  3. Snij de kipfilet in blokjes, voeg suiker en nog wat kerrie- en chilipoeder na smaak toe.
  4. Snij het vruchtvlees van de ananas in blokjes en voeg dit toe aan de kippenblokjes.  
  5. Vul de ananas met het kip-ananasmengsel. Gaar de ananas ca 15 min. op de barbecue, via de indirecte methode,  met gesloten deksel op 160°C.
    << terug naar gevogelte van de grill