Sangria Chicken Butt

Sangria Chicken Butt


door Michael Stahl
voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 5-4-3-2-1 Rub (= 5 delen bruine suiker, 4 delen paprikapoeder, 3 delen zout, 2 delen peper en 1 deel knoflook)
  • 1 fles sangria
  • 1 blikje sangria (of een blikje bier gevuld met sangria)
Bereiding
  1. Leg de kip in een schaal met Sangria en laat voor 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Haal de kip er vervolgens uit, dep het droog en wrijf de binnen- en buitenkant in met de zelfgemaakte kruiden rub. Gooi de marinade niet weg.
  3. Zet voor het grillen de kip op een opengemaakt blikje gevuld met sangria, ev. op een Beercan chicken standaard. Plaats ook een aluminiumschaaltje met sangria in het onderstel van de barbecue (gebruik hiervoor het overgebleven marinade vocht).
  4. Grill de kip op een barbecuetemperatuur van ongeveer 150°C totdat de kip een kerntemperatuur heeft van 80°C. Bestrijk de kip tijdens het garingsproces steeds met Sangria.
    << terug naar gevogelte van de grill