Hazenpoot/dij in rodewijnglazuur

Hazenpoot/dij in rodewijnglazuur

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 hazenpoten a 300 gram
  • 1 grote ui
  • klein beetje olijvenolie
  • ½ liter rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon
  • 2 el. worcestersaus
  • 2 el. suiker
  • zout & peper
  • 2 el. boter
  • 1 tak tijm

 

Bereiding

  1. Voor de glazuur de ui kleinsnijden en in een pannetje met wat olijfolie rustig aanzetten.
  2. Afblussen met de rode wijn en de worcestersaus,  met zout en peper op smaak brengen.
  3. Voeg nu de suiker toe en laten inkoken totdat het licht stroperig geworden is.
  4. Nu de roomboter toevoegen en het takje tijm toevoegen. Zet het weg en laat het minimaal een uur trekken.
  5. De hazenpoot schoonmaken en bestrijken met de glazuur. Laat dit minimaal 2 uur marineren.
  6. Zet in het midden tussen de briketten van de barbecue (indirecte methode) een aluminium schaal en doe hier rode wijn in.
  7. Nu de hazenpoot per kan 3 minuten grillen boven de briketten. Pas op dat de glazuur niet verbrand ivm de suiker die je hebt toegevoegd.
  8. Leg nu de hazenpoot op het rooster boven de bak met rode wijn, sluit de deksel van de barbecue en op een niet te hoog vuur 30 minuten laten garen.
  9. Vergeet niet om de hazenpoot af en toe te bestrijken met de glazuur.
  10. Wikkel  het nu in een stuk aluminiumfolie met een scheut rode wijn  erin en laat het weer 30 minuten garen op de barbecue (indirect).
  11. Voordat je het gaat serveren nog even licht bestrijken met de glazuur.

 

<< terug naarhaas en konijn van de Grill