Butterfly prawns with garlic and ginger

Butterfly prawns with garlic and ginger

INGREDÏENTEN (voor 4 personen)

  • 16 rauwe giant king prawns, ongepeld
  • 2 tl olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 rode chilipepers, zaadjes eruit en fijngesneden
  • 20 g gemberpoeder
  • 20 g knoflookpoeder
  • zout
  • 4 spiesen


BEREIDINGSWIJZE

  1. Leg de houten stokjes een half uur in ruim water.
  2. Verwarm de boter en voeg de gemberen knoflookpoeder toe.
  3. Snijd van de garnaal een vlinder door een snede te maken in de rug.
  4. Klap de garnaal uit en verwijder het darmkanaal.
  5. Meng de olie, chili, zout en voeg de garnalen toe.
  6. Zorg dat de garnaal overal bedekt is en spies ze dan op een stokje met het hoofd voorop.
  7. Leg de garnalen 5 minuten op de grill (op een hoge temperatuur) en draai ze één keer.
  8. Gebruik de Thermapen om de kerntemperatuur van je garnalen te controleren. De temperatuur moet zerk 60°C zijn.
  9. Haal ze van de barbecue en schenk er de gesmolten boter over heen.
  10. Serveer met een knisperige rucola-limoen salade met een salsa van mango en chili.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten