Eendenborst gevuld met bietjes

Eendenborst gevuld met bietjes

voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eendenborsten
  • 100 g ingelegde bieten
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 500 ml glühwein
  • zout, peper, nootmuskaat, piment, suiker

    Bereiding

    Snij de rode biet in kleine blokjes en meng ze met de gehakte uien. Breng pikant op smaak.Snijd de eendenborsten in als een envelop en vul ze met rode bietenmengsel. Sluit de eendenborst met kleine metalen spiesje.

    Marineer de eendborsten een nacht in de glühwein. Dep de volgende dag de eendenborsten goed droog aan alle kanten. Grill de borsten op de huidkant totdat ze krokant zijn en draai ze dan om. Grill ze verder indirect in ongeveer 15 minuten op 200°C. De eendenborst is klaar als zij mooi rosé is.
        << terug naar gevogelte van de grill