Pompoensoep van de barbecue

Pompoensoep van de barbecue

De pompoen is leuk als decoratie maar ook lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

1 pompoen van ± 2 kilo
875 ml kippenbouillon
1 rode ui, door het midden
250 ml slagroom
1 eetl. honing
paar eetlepels zure room om te serveren
olijfolie voor besprenkelen
zout en peper

    Bereiding  

    Verhit de barbecue, op indirecte wijze,  tot ± 220°C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
    Leg de pompoen met gesneden delen naar boven en zet de ui (in de schil) erbij.
    Besprenkel de pompoenhelften met wat olie en bestrooi met zout.
    Grill voor 55-60 minuten of tot de pompoen zacht is en bruin begint te worden (dit geldt ook voor de ui, deze is klaar als de ui zacht is).
    Haal dan de pompoen eraf , let op deze is dan heel heet, en verwijder het vruchtvlees uit de schil.
    Doe het vruchtvlees, de ui (zonder de vel) en 250 ml van de bouillon in een keukenmachine en meng tot een gladde massa.
    Voeg dit een pan en schenk er al roerend de overig bouillon, room en honing aan toe.
    Breng op middelmatig vuur, zachtjes aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer met een lepel zure room erin.

    Tip

    Deze soep is ook prima te bereiden in een Dutch Oven pan!


          << terug naar Bijgerechten & groente van de Grill