Hazenrugfilet met een korst van vlierbessen

Hazenrugfilet met een korst van vlierbessen

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

    Ingredienten

    • 4 hazenrugfilets a 300 gram
    • 250 roomboter
    • 100 gram broodkruimels witbrood
    • 4 el. vlierbessenjam
    • 1 tl. Piment
    • Zout & peper

    Bereiding

    1. De boter op kamertemperatuur laten komen en in een kom doen.
    2. De boter luchtig kloppen en de witbroodkruimels toevoegen.
    3. Roer nu voorzichtig de vlierbessenjam en de piment door de boter.
    4. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Rol de massa uit tot een plak van 1 cm dik en leg het in de koeling.
    6. Zorg ervoor dat je de hazenrugfilet op tijd uit de koeling haalt. Minimaal 1 uur voordat je begint met het grillen van de filets.
    7. Bestrooi de filets met peper en zout.Leg nu een plak van het botermengsel op elke filet.
    8. Grill de filets in circa 12 minuten met gesloten deksel, totdat de korst mooi bruin is en het vlees gaar (indirecte methode).
    9. Om nog wat smaak toe te voegen kan je wat natte houtsnippers aan de briketten toevoegen tijdens het grillen.

    << terug naarhaas en konijn van de Grill