Hubertus spies

Hubertus spies

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

    Ingrediënten

    • 3 hazenrugfilets
    • 3 konijnenfilets
    • 1 appel, bijvoorbeeld de gala
    • 1 rode ui
    • 5 grotchampignons
    • zeezout
    • peper
    • kruidenolie
    • satéprikkers


    Bereiding

    1. De satéprikkers 20 minuten laten weken in water, zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
    2. Snij de hazenrugfilet en konijnenfilet in blokjes van gelijke grote.
    3. De appel en rode ui in gelijke plakken snijden.
    4. Champignons door het midden snijden.
    5. Zorg er voor dat alle ingrediënten even groot zijn, zodat ze allemaal goed contact maken met het rooster.
    6. Haal de satéprikkers uit het water en nu afwisselend de verschillende ingrediënten op de prikker prikken.
    7. Bestrooi ze nu met peper en zout. Licht insmeren met de kruidenolie.
    8. Nu even kort boven de briketten elke kant even grillen en dan rustig laten garen boven het indirecte gedeelte op een niet te hoge temperatuur. 
    9. Doe dit voor ongeveer 12 minuten.
    10. Pas op dat het vlees niet te droog word.

     

    Tip: Als bij het bereiden van een marinade verse kruiden overblijven, snij deze dan klein. Vul een wekpot met olijfolie en voeg hier de kruiden aan toe. Zo heb je altijd een heerlijke kruidenolie in de buurt.

    << terug naarhaas en konijn van de Grill