Pizza van de keramische barbecue

 Pizza van de keramische barbecue

Eenmaal je pizzadeeg zelfgemaakt, dan wil je niet meer anders!

Ingrediënten voor ca. 4- 6 pizza's

1 kg bloem ( liefst '00' Italiaanse bloem )
scheut olijfolie
± 600 ml lauw water
1 afgestreken eetlepel zout
1 eetl. suiker
2,5 zakje gedroogde gist (ik heb de zakjes van Dr. Oetker gebruikt) 

    Voorbereiding  

    Neem een grote schaal en zeef hier de bloem in.
    Maak in het midden nu een kuiltje en doe daar de gist en de suiker in. Om het gistproces op gang te brengen giet je er enkele eetlepels lauw water bij. Even voorzichtig roeren zodat de gist, suiker en water een beetje mengen. Laat de gist nu ca. 9 minuten rusten. Je zal zien dat aan het oppervlak kleine bubbeltjes ontstaan.

    Voeg nu een scheut olijfolie en verspreid het zout over de bloem. Tijd om te gaan kneden dus beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het bloem, zodat er een mooie deegbal ontstaat. Geen zin om je handen vies te maken dit kan je ook in de keukenmachine doen.

    Als het een mooie deegbal geworden is haal je het deeg uit de schaal en leg het op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht. Kneed het deeg nog eens goed door tot er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.

    Doe het deeg terug in de schaal (wel even de schaal bestuiven met bloem om vastplakken te voorkomen). Bedek het met vochtige theedoek en laat het 45 minuten rusten in een warme, tochtvrije ruimte, tot het deeg in volume verdubbeld is.

    Het deeg kan nu in bollen verdeelt worden ter grote van ongeveer een vuist. Nu moeten ze weer 45 minuten rijzen.  Leg ze hiervoor in een grote ovenschaal met genoeg ruimte tussen de bollen. Gebruik weer wat bloem om kleven te voorkomen. Afdekken met een vochtige theedoek of huishoudfolie.

    Het deeg nu het liefst met de hand platdrukken en vanuit het midden werkend tot een mooie ronde pizza duwen.  Zorg dat je de randen wat dikker laat. Hierdoor krijg je een mooi luchtige dikke krokante rand. Niet vergeten om van te voren het werkblad met bloem te bestuiven.

    De topping is naar eigen keuze!

     

    Bereiding  

    Bereid de pizza op een voorverwarmde pizzasteen met gesloten deksel zo'n 6 minuten bij ca. 300 graden Celsius. Blijf er wel bij, want het kan hard gaan.

     

     


          << terug naar Bijgerechten & groente van de Grill

         

         

        Deze video is mede mogelijk gemaakt door Grill Dome

         

        Doet de video het niet, klik dan op deze link

        M
        eer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal