Pizza met kip, tomaat en mozzarella

Pizza met kip, tomaat en mozzarella

INGREDIENTEN (4 personen)

  • pizzadeeg volgens het recept (recept pizzadeeg)
  • 1 pot tomatensaus
  • 200 g tomaten, in plakjes gesneden
  • 200 g kipfilet
  • 150 g Edammer kaas, geraspt
  • een bol buffelmozzarella, in dunne plakjes gesneden
  • olijfolie
  • handje vol rucola
  • Parmezaanse kaas


BEREIDINGSWIJZE

  1. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus, verdeel hierover heen de tomatenplakjes.
  2. Grill de kipfilet even kort aan of rook ze.
  3. Trancheer de kip vervolgens in mooie plakjes en leg ze op de pizza.
  4. Strooi de Edammer kaas over de pizza en leg daarop de plakjes mozzarella. Verwarm de keramische pizzasteen goed voor.
  5. Bak de pizza op een hoge temperatuur ( ca. 250°C - 300°C) tot de pizza goudbruin is.
  6. Leg voor het serveren er wat rucola overheen, druppel wat olijfolie en als finishing touch strooi je er wat Parmezaanse kaas overheen