Full English Breakfast BBQ-style Fatty

Full English Breakfast BBQ-style ‘Fatty’

door Charlie Langride van ‘Team Smokin’Pinguin’

Ingrediënten

  • 900 g varkensgehakt
  • 6 plakjes spek
  • barbecuekruiden
  • 100 g champignons
  • 50 g biter
  • 4 eieren
  • 12 plakjes spek, dik gesneden
  • BBQ Rub naar smaak, bv. Kansas style
  • HP Brown Sauce
  • Black Pudding, soort bloedworst
  • 1 blikje witte bonen in tomatensaus,afgegoten

voor de gehaktkruidenmix:

  • 1 eetl. salie
  • 2 theel. marjolein
  • 2 theel. tijm
  • 2 theel. rode peper vlokken
  • ½ theel. cayennepeper
  • 1 theel. bruine suiker
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. zwarte peper

voor de saus:

  • barbecuesaus, naar smaak
  • een flinke scheut ketchup
  • 200 g boter
  • 4 eetl. honing

 

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de 6 plakjes spek met barbecuekruiden en grill ze knapperig op de barbecue. Hak ze vervolgens fijn.
  2. Maak de champignons schoon en bak ze in een pan, wanneer ze zacht worden voeg je 50 g boter toe. Laat ze vervolgens afkoelen en snij ze fijn. Maak roerei van 2 eieren met 2 extra eidooiers erbij. Ook dit moet je laten afkoelen en fijnsnijden.
  3. Leg wat plasticfolie neer op je werktafel en maak hierop een weefpatroon van 6 x 6 plakjes spek. Bestrooi het spek met wat barbecue rub. Nu kan het gehakt op het spek neergelegd worden en smeer het in met wat ‘HP Brown Sauce’.
  4. In het midden van het gehakt gaat nu wat verkruimelde Black Pudding, champignons, spek, ei en tenslotte de witte bonen. Nu vouw je het spek eroverheen en maak je er een worst van.
  5. Leg de ‘Fatty’ nu op de barbecue op een temperatuur van 107- 121°C voor ± 3-4 uur, totdat het vlees een kerntemperatuur van 68° heeft bereikt.
  6. Terwijl het vlees op de barbecue ligt maken we het volgende sausje. Mix je favoriete barbecuesaus met een flinke scheut ketchup, boter en de honing. Verwarm dit zachtjes en wanneer het vlees een temperatuur van 68°C heeft bereikt, smeer je de saus elke 15 min. over de ‘Fatty’ totdat de kerntemperatuur 79,4°C is. Serveer de ‘Fatty’ in plakken met toast en een kop thee.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten