Lichtgerookte eendenborst met lente-ui en gemberpuree

Lichtgerookte eendenborst  met lente-ui en gemberpuree

door Kurt Dekoninck uit het boek 'Rendez-Vous rond de BBQ'

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 400 g aardappelen
  • 20 g geraspte gember of gemberpuree
  • 1 lookteentje
  • 1 dl kokosmelk
  • 16 lente-uien
  • olijfolie
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 handvol geweekte houtsnippers
Bereiding

1. Meng de kruiden voor het zoutmengsel.Snij de velkant van de eendenfilets kruiselings in en wrijf de filets rondom in met het zoutmengsel. Laat het vlees zo 1 uur rusten.

2. Gril de filets op een laag vuur (ca. 90°C) tot ze mooi lichtroze zijn.Gril ze eerst 10 minuten op de velkant en dan 5 minuten op de vleeskant. Gooi tijdens het grillen de houtsnippers op het vuur.

    3. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Pureer ze met de gember, geperste look en kokosmelk. Kruid met peper en zout.

    4. Spoel en droog de lente-uien, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze
    beetgaar tussen een klem of op een netje. Je kunt de uitjes
    eventueel nog een glazuurlaag geven.

    5. Wrijf de tomaatjes in met olie en laat ze een paar minuten grillen.


    << terug naar gevogelte van de grill