Hartige quiche uit de Fornetto

Hartige quiche uit de Fornetto

door www.fornetto.com | receptomercial

Ingrediënten

    • 200 g gezeefde bloem
    • ½ theel. zout
    • ca. 100 g in blokjes gesneden koude boter
    • 1 eidooier
    • 4 eetl. ijskoud water
    • 500 g blokjes spek
    • 2-3 grote preien ,dun gesneden
    • 1 theel.  gehakte tijm blaadjes
    • ca. 250 g geraspte kaas (bv. Gruyère kaas )
    • 4 grote eieren
    • 2 grote eierdooiers
    • 300 ml room

    Bereidingswijze

    1. Meng het gezeefde bloem met het zout in een kom. Voeg de blokjes ijskoude boter toe en snij de boter met 2 messen door de bloem tot de boter heel fijn verdeeld is. Roer er de eidooier door en 2-4 eetlepels koud water. Kneed het mengsel met  de hand tot een mooi soepel deeg. Of gebruik de keukenmachine. Zodra het deeg de juiste structuur heeft,  uit de kom nemen en verpakken in plasticfolie en 1 uur in de koelkast laten rusten.

    2. Verwarm de Fornetto voor op 180°C. Op een met bloem bestoven werkvlak , rol het deeg tot een cirkel.  Bekleed hiermee de bodem en de zijkant van een ronde springvorm. Verwijder overtollige deegranden en bewaar die eventueel voor later ter garnering.

    3. Leg nu bakpapier op het deeg en vul hem met stenen of bonen en bak de bodem ‘blind’ gedurende ca. 30 minuten.  Laat even rusten.

    4. Maak nu de vulling.  Leg in een ovenschaal de spekjes, prei, tijm, zout en peper en bak het aan in de oven. Laat het even sudderen en roer het af en toe even door. De prei moet lekker zacht worden en mag zeker niet bruin kleuren.

    5. Haal vervolgens de schaal uit de oven en laat even wat afkoelen. Klop nu in een kom de eieren, eidooiers, kaas en de room met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel nu het spek- en preimengsel in taartvorm en schenk er het ei-roommengsel overheen.

    6. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin en laat vervolgens 15 minuten afkoelen.

    << terug naar FIRE&FOOD recepten