Smeuïge chocoladetaartjes uit de Fornetto

Smeuïge chocoladetaartjes uit de Fornetto

door www.fornetto.com | receptomercial

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 5 eieren
  • 5 eierdooiers
  • 125 g basterdsuiker
  • 250 g donkere chocolade, fijngehakt
  • 250 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 40 g maïzena
  • 20 g bloem
  • cacaopoeder, voor het bestuiven
  • zachte boter, voor het invetten
  • 4 cocettes/ronde ovenschaaltjes

Bereidingswijze:

  1. Vet de cocottes/ovenschaaltjes royaal in met boter en bestuif met cacaopoeder. Zet ze even weg in de koelkast.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain marie. Meng ze goed door elkaar.
  3. Klop de eieren, eierdooiers en basterdsuiker samen.
  4. Wanneer de chocolade en de boter gesmolten zijn, meng dit dan langzaam in het eimengsel.
  5. Voeg geleidelijk de maïzena en het meel in het chocolademengsel.
  6. Vul de vormpjes voor 3/4 met het chocolademengsel en bak op 200°C in ±  7 min. Het midden van het taartje moet nog smeuïg zijn.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten