Sticky chickenwings uit de Fornetto

Sticky chickenwings uit de Fornetto

door www.fornetto.com | receptomercial

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de marinade:

  • 4 lente-uitjes, alleen het groene gedeelte, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • stukje gemberwortel, naar smaak , fijngehakt
  • 2 eetl. verse tijmblaadjes
  • 100ml ciderazijn
  • 3 eetl. heldere honing
  • 2 theel. gemalen piment
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en peper
Voor de kippenvleugeltjes:
  • 12 kippenvleugeltjes
  • 4 lange, milde rode pepers  
Voor de gesuikerde sinaasappel:

  • 2 eetl. zachte lichtbruine suiker
  • 2 pitloze sinaasappels, snij ze in kwarten


Bereidingswijze:

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.

  2. Plaats de kippenvleugels in een ovenschaal en giet over de marinade heen. Meng de marinade goed door de vleugels. Dek de schaal af en zet in de koelkast voor minstens vier uur, het liefst een hele nacht. Draai om de 2-3 uur de vleugels in de marinade.

  3. Breng de barbecue/oven op een temperatuur van 190°C. Leg de vleugels op de grill en bak ze in 12 – 15 min rondom gaar. Bestrijk de vleugels met de marinade wanneer je ze omdraait. De vleugels zijn gaar wanneer er een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.

  4. Leg ondertussen de hele pepers op de grill. Grill deze voor 3-4 minuten , draai ze af en toe , tot dat er mooie grillstrepen verschijnen.  Haal ze van de barbecue af en hou ze warm.

  5. Maak ondertussen de gesuikerde sinaasappels. Strooi de suiker op een bord . Snij de sinaasappel in partjes en dip ze in de suiker. Grill deze partjes vervolgens 3-4 min rondom. Ze zijn klaar wanneer de suiker is gesmolten en goudbruin is.

  6. Nu kan je serveren. Leg de kippenvleugels op het bord en garneer met de gesuikerde sinaasappel en de gegrilde chili.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten