Smokey TexMex faijtas

Smokey TexMex faijtas

Ingrediënten

  • 2 rib-eyes
  • naar smaak in ringetjes gesneden ingelegde jalapeño
  • ½ ui, in dunne plakjes
  • Pico de Gallo
  • Warme tortilla's
Voor de marinade:
  • 1½ theel. gemalen komijn
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 eetl. jalapeño vloeistof
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. Sweet Baby Ray’s Raspberry Chipotle barbecuesaus
  • 3 eetl. vers geperst citroensap
Voor de Pico de Gallo: onderstaande ingrediënten goed mengen en serveer als topping
  • 4  tomaten, ontveld en ontpit in kleine blokjes
  • 1 Spaanse peper, heel fijn gesneden
  • 1 paprika, in kleine reepjes
  • ½ ui rode, fijngesneden
  • ½ ui, fijngesneden
  • 4 eetl. verse koriander, fijngesneden
  • 2 theel. limoensap
  • zout en peper naar smaak 

Bereidingswijze

Laat je grill op temperatuur komen. Leg de rib-eyes op de grill, laat ze ca. 3 minuten liggen (afhankelijk van de dikte van het vlees) en keer ze dan om. Gril dan de andere kant voor wederom ca. 3 minuten. Haal het vlees van de grill, pak het in zilverfolie en laat het even rusten. In de tussentijd warm je, op een lagere temperatuur, de tortilla’s even op. Trancheer de rib-eye en leg dit in het midden van de tortilla. Vervolgens kan de Pico de Gallo er op. Rol het op, en snij een maal door het midden. Serveer met nog wat barbecuesaus.

Tip: heb je nog wat marinade met de ui en pepers over? Breng deze dan even aan de kook en leg dit ook als topping erbij.


  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 

Film zien van dit recept? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
In deze video bereiden wij de Smoky TexMex faijtas 
op de E-Grill van Grandhall