Redneck Beans

Redneck Beans

Ingrediënten

  • 250 g spekblokjes
  • 250 g runderborst, in blokjes gesneden
  • 250 g gerookt varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • ½ prei, in reepjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 500 g tomaten uit blik, fijngehakt
  • 300 g bruine suiker
  • 0.5 l bier
  • 250 ml runderbouillon
  • 300 g zilveruitjes, uitgelekt
  • 250 ml Sweet Baby Ray’s Raspberry Chipotle barbecuesaus
  • 100 ml ahornsiroop
  • 500 g gedroogde witte bonen, 30 minuten in ongezouten water
  • voorgekookt en uitgelekt
  • ½ bosje peterselie
  • 2 eetl. zout
  • 1 eetl. versgemalen zwarte peper
  • 3 eetl. zoete paprikapoeder
  • ½ theel. komijn
  • 3 eetl. olie
  • chilipeper naar smaak (± 2-3 jalapeños, ev. zonder pitjes)

In deze video bereiden wij de Redneck beans in een Dutch Oven

 



  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de Dutch Oven voor door 8 tot 10 briketten er onder te leggen. Giet de olie in de pan en bak het spek en het vlees in een paar minuten aan. Voeg vervolgens de groente toe en bak dit mee. Nu de kruiden en pepers erbij (bak dit niet te lang anders verbranden ze en worden ze bitter). Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook. Nu kunnen alle andere ingrediënten erbij en roer het geheel goed door elkaar. Doe de deksel erop. Verminder het aantal briketten onder DO naar 7 en plaats er 15 op de deksel. Laat het geheel rustig sudderen, wel af en toe roeren. Na 2 uur, de smaak controleren, eventueel wat kruiden toevoegen. Giet er wat extra vloeistof bij (water, bier of bouillon), laat opnieuw kort sudderen en serveer direct.

Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL