Walnotenbrownie

Walnotenbrownie

Ingrediënten:

  • 100 g boter 
  • 125 ml olie
  • 100 g echte cacaopoeder
  • 220 g witte suiker
  • 220 g bruine suiker
  • 4 eieren
  • 220 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • ½ theel. zout
  • 125 g walnoten, gehakt
  • 75 g gehakte chocolade

Bereidingswijze:

  1. Laat in een pannetje de boter, olie en cacaopoeder op een laag vuur verwarmen en roeren totdat het een romige massa is. 
  2. Roer er vervolgens de suiker door. 
  3. Voeg dan de eieren, bloem, zout en bakpoeder toe. 
  4. Als laatste gaan de gehakte walnoten en de chocolade erbij.
  5. Leg het deeg in een met bakpapier beklede DO/springvorm. 
  6. Bak de brownie gedurende ± 35 min. gaar met  16 briketten op de deksel 6 en briketten eronder of zet de springvorm in een barbecue met deksel toe.
  7. Haal na de baktijd de brownie, met het bakpapier, uit de vorm en laat het goed afkoelen. 
  8. Snij er vervolgens mooi rechthoekige stukken van. Garneer met poedersuiker

       Film zien van dit recept? Ga naar ons YOUTUBE KANAAL  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten