Pichanha met chimichurri

Pichanha met chimichurri

Ingrediënten (voor 8 pers)

Picanha

  • 1 Picanha
  • peper & zout
Chimichurri
  • 2 teentjes knoflook
  • ½  bosje peterselie
  • ½ grote ui
  • 1 pepertje
  • 2 eetlepels oregano (gedroogd)
  • zout & peper
  • 10 eetlepels kokend water
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 200 ml neutrale olie
Bereidingswijze:
  1. Snijd de vetlaag van de Picanha kruislings. Zorg er voor dat je niet in het vlees snijd. Bestrooi met zout.
  2. Leg de Picanha op de grill en grill hem eerst op de directe methode totdat je een mooie grillstreep hebt.
  3. Laat de Picanha daarna indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden.
  4. Haal hem van de barbecue en wikkel hem in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Voor de Chimichurri: hak de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met het fijngesneden pepertje, de oregano en het  zout goed door elkaar.
  6. Schenk het kokende water over en voeg de azijn en olie toe.
  7. Roer goed door en laat minstens een nacht in een glazen potje afgedekt staan.
  8. In de koelkast kan een Chimichurri ca. 2 weken bewaard worden. Roer de Chimichurri voor gebruik goed door

 


  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Monolith Grill

Film zien van dit recept? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
In deze video bereiden wij de picanha in een Monolith Grill