Zalm en Eendenborst roken

Roken van zalm &  eendenborst

Ingrediënten Zalm


Bereidingswijze Zalm

Begin een dag van te voren met het pekelen van de zalm. Koop een mooie zalmmoot met huid. In dit recept pekelen wij de zalm droog met de pekelkruiden zalm van Rookoven.com. Wrijf de zalm in aan beide kanten met deze kruiden. Daarna laat je de zalm 2-3 uur liggen en spoel je deze af met water. Daarna afdeppen met een theedoek en 12 uur laten drogen op een koele plek en vervolgens de rookoven in. De zalm roken wij met het electrische verwarmingselement van de Locarno rookoven. Verwarm de Locarno voor op stand 4. Strooi vlak voordat je gaat roken flink wat rookmot beuk  in de lade. Leg de zalm op een rooster en schuif deze in de Locarno. Zet de stand nu op 1. Speel eventueel met de luchttoevoer. Je moet een temperatuur van 80 graden Celsius hebben. Laat de zalm nu 1,5-2 uur roken. Tussentijds eventueel wat rookmot bijvullen.

In deze video bereiden wij onze gerechten in de Locarno rookoven van Rookoven.com

   

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Ingrediënten Eendenborst

Bereidingswijze Eendenborst

Begin een dag van te voren met het pekelen van de eendenborst. Trim de eendenborst, snij dus eventueel overtollig vet en zenen weg. In dit recept gaan wij de eendenborst nat pekelen met de eendenborst pekelkruiden van Rookoven.com. Voor onze twee eendenborsten doen wij 2 liter water in een kom met een half potje pekelkruiden, 1 doorgesneden ui en knoflook. Leg de eendenborsten hierin en zet afgedekt en koel weg. De pekel heeft zeker 2 uur nodig om goed in te trekken en een overheerlijke smaak te geven. Haal het vlees er dan uit, goed droogdeppen en laten drogen. Zorg ervoor dat je rookoven op temperatuur is, duurt zeker wel drie kwartier. Wij roken de eendenborst op 90 graden Celsius. Strooi vlak voor het roken een beetje rookmot kersen in de lade. Steek in het dunne gedeelte van de eendenborst de haken en hang ze boven in de rookkast. Rook nu de eendenborst nu zo'n 1,5-2 uur roken. Tussentijds eventueel wat rookmot bijvullen.
 

                

Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL