Shaslick

Shaslick

Ingrediënten 

  • 500 g rundvlees of varkenshaas 
  • dikke plakken spek
  • ui
  • rode paprika
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 theelepel cayennepeper 
  • 1 theelepel paprikapoeder 
  • 6  eetlepels olijfolie 
  • 1 rode paprika 
  • snufje djinten (komijnpoeder) 
  • zout en peper 
Bereiden:
  1. Pel en pers de knoflook boven een kom. Voeg de kruiden en de olie toe en meng alles goed door elkaar. Dep het vlees droog en snij in gelijke stukken.
  2. Meng het vlees door de marinade. 
  3. Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur- het liefst 24 uur- in de koelkast staan. 
  4. Zet de satéprikkers in het water om te weken of gebruik dubbele ijzeren spiesen. 
  5. Haal het vlees uit de koelkast. 
  6. Gril de plakken spek kort op de barbecue.
  7. Snij de paprika en ui in gelijke stukken. 
  8. Dep het vlees droog. 
  9. Rijg het vlees om en om met de ui,paprika en spek.
  10. Grill het vlees op de barbecue in ongeveer 12 minuten gaar. 

 


  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 

Film zien van dit recept? Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier