Zalm op de Finse Rookplank

Zalm op de Finse Rookplank

recept door www.vuurenrook.nl

Ingrediënten 

voor de Finse yoghurt dillesaus:
  • 300 g volle yoghurt
  • 1 potje viskuit
  • 1 bosje verse dille
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. cognac

Bereidingswijze

  1. Plaats de klemmen aan je barbecue of vuurkorf.
  2. Maak een vuurtje van bijvoorbeeld beukenhout.
  3. Zodra de "grote" vlammen weg zijn plaats de klemmen van de rookplank aan de rand van de vuurkorf/barbecue.
  4. Zorg voor een afstand van ongeveer 30 cm tussen het vuur/gloed en de plank.
  5. Na ongeveer 30 minuten heeft u de meest verrukkelijke warm gerookte zalm.
  6. Maak in de tussentijd de Finse yoghurt dillesaus. Meng de yoghurt met het potje viskuit.
  7. Snij een bosje verse dille fijn en meng dit door de yoghurt.
  8. Meng als laatste een theelepel mosterd en een eetlepel cognac erdoor.
  9. Breng op smaak met een snufje zout en serveer deze saus bij de warme zalm

Hyvää Ruokahalua / Eet smakelijk!  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten