Runder Ribroast

Runder Ribroast

Ingrediënten: 

Bereiden:
  1. Bestel de ribroast bij je slager. Hij kan je ook adviseren hoeveel kg je nodig hebt a.d.h.v. het aantal gasten.
  2. Zorg dat je barbecue op temperatuur is, leg er wat ev. wat woodchunks in.
  3. Snij de botten schoon of vraag dit aan je slager.
  4. Bind het vlees op met keukentouw
  5. Wrijf het vlees rondom in met een rub.
  6. Zet het vlees nu kort aan op de directe methode.
  7. Daarna leg je het vlees op het indirecte gedeelte, deksel erop en na ca. 60 min. of 49 graden kerntemperatuur is de ribroast klaar. 
  8. Hou tijdens de bereiding ook de kerntemperatuur in de gaten. Hou je van rood dan hou je een kerntemperatuur aan van 49C, liever medium dan 52C. 
  9. Tijdens de garing hebben wij 2-3 blokjes hickory hout er bij gedaan om een extra rooksmaak mee te geven.
  10. Pak het vlees in aluminiumfolie en laat het zeker minimaal 10 min. rusten.
  11. Vergeet bij het serveren niet het keukentouw te verwijderen.
 

 


  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Deze video is mede mogelijk gemaakt door www.vuurenrook.nl
Film zien van dit recept? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier