Ree in rode wijn pot

Ree in rode wijn pot

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 1 kg ree
  • 100 g doorregen spek
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook, uitperst
  • 1-2 theel. tijm
  • 50 g zwarte olijven, grof gehakt
  • 50 g bessen (goed gewassen!)
  • 2 theel. runderbouillonpoeder
  • ¼ l droge rode wijn
  • 1 eetl. bloem
  • 100 g crème fraîche
  • zout en peper
  • oerbrood
  • buitenkookset van Rookoven.com


Bereidingswijze 

  1. Snij het vlees in dunne reepjes. 
  2. Het spek snijden en uitbakken. 
  3. Voeg hierbij het vlees, ui en knoflook toe en zet lichtjes aan. 
  4. Vervolgens voeg je tijm, olijven en peper toe en blus je het geheel af met de rode wijn en bouillon. 
  5. Laat het geheel 50 minuten sudderen en roer er regelmatig in. 
  6. Giet er dan 1/8 l water bij en bindt het geheel met bloem. 
  7. Voeg er de crème fraîche aan toe, goed roeren en breng op smaak met zout en peper. 
  8. Serveer het gerecht met een mooi stuk oerbrood

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Deze video bereiden wij in de buitenkookset van Rookoven.com

    

                 Doet de link het niet? Klik dan hier
              Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL
             
              Nog een video van FIRE&FOODTV zien met Rookoven.com?
             
Klik hier voor roken met zalm en eendenborst