Broodje hamburger

Broodje hamburger

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 4 runderhamburgers
  • 2 tomaten
  • 2 augurken
  • 1 grote ui
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 plakken cheddarkaas
  • Sweet Baby Ray's barbecuesaus


Bereidingswijze 

  1. Snij de ui in halve ringen.
  2. Doe wat olie in een klein pannetje, zet deze op de barbecue en fruit hierin de ui. Wel af en toe doorroeren!
  3. Snij de tomaten en augurken in plakjes en halveer de burgerbroodjes. 
  4. Grill de beefburgers ca. 5 minuten per kant. Zet ze eerst kort aan op het directe gedeelte voor de mooie grillstreep en leg de hamburgers daarna op het indirecte gedeelte van de barbecue. Leg op laatst een plakje cheddarkaas op de burgers.
  5. Rooster de burgerbroodjes met de gesneden kant 1 a 2 minuten totdat ze goudbruin zijn en mooie grillstrepen hebben. Blijf er bij want dit kan heel snel gaan en je wilt geen verbrand broodje.
  6. Beleg het broodje met de hamburger en vervolgens met de augurken, ui, Sweet Baby Ray's barbecuesaus en tenslotte het bovenste gedeelte van het broodje.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Deze video bereiden wij met de hamburgers van de Spar

    

Doet de link het niet? Klik dan hier
             
Klik hier voor de video over direct en indirect grillen

Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL