Pulled Pork

Pulled Pork

Ingrediënten: 

  • Varkensschouder/procureur ca 2,5 kilo
  • Meadow Creek Black Pepper Brisket Rub XL van VuurenRook.nl
  • Meadow Creek Barbecue van VuurenRook.nl
  • Lange bereidingstijd tussen 9-14 uur!
     
Bereiden:
  1. Bestel de procureur op tijd bij je slager. 
  2. Verwijder eventueel overtollig vet van de buitenkant.
  3. Haal het vlees op tijd er uit en laat het op kamertemperatuur komen.
  4. Wrijf het vlees in met de barbecuerub in.
  5. Breng je barbecue op een temperatuur van ca. 107 C, gebruik de minionmethode.
  6. Wanneer je barbecue op 107 C is, leg je het vlees er op. De temperatuur van je barbecue mag tussen de 107 - 121 C blijven.
  7. Hou de kerntemperatuur in de gaten, bij het bereiken van een kern van 60 C pak je de procureur in zilverfolie en leg je hem weer terug op de barbecue. Op deze manier versnel je de periode van de "zone". Tijdens de "zone" wordt het bindweefsel omgezet naar gelatine en verandert de structuur van het vlees van taai naar zacht.
  8. Vlees is klaar bij kern (88 C), laat het even rusten en plukken maar en serveren met barbecuesaus en pitabroodjes. 
 

   

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Deze video is mede mogelijk gemaakt door www.vuurenrook.nl
Film zien van dit recept? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier