Stir-fry Chicken Sichuan

Stir-fry chicken sichuan

Ingrediënten 

  • kipfilet reepjes
  • 150 g paprika, julienne gesneden
  • 150 g bamboescheuten
  • 100 g lente-ui
  • 100 g groene asperges
  • 100 g peultjes
  • chilipepertje naar smaak
  • 50 g cashewnoten
  • 2-3 eetl.  zonnebloem-of arachideolie
  • kant en klare noodles
  • wokbrander
voor de wokkruiden:
  • 2 eetl. gember, fijngehakt
    2 eetl. knoflook, fijngesneden
    1 theel. chilipeper, fijngehakt
    Meng alle ingrediënten doorelkaar en zet apart
voor de saus:
  • 100 ml kippenbouillon
    1 eetl. lichte sojasaus
    1 eetl. Chinese zwarte rijst azijn ‘Chinkiang’
    1 eetl. rijstwijn
    1 eetl. rode bonen pasta
    1 eetl. zetmeel
    1 theel. suiker
    1 theel. zout
BEREIDINGSWIJZE:
  1. Verhit de wok totdat hij rookt. 
  2. Voeg de olie toe en vervolgens de kipfiletreepjes en dan de wokkruiden. Even kort aanzetten totdat ze lekker gaan geuren. 
  3. Dan mag de groente erbij. Zorg er voor dat je wok gloeiend heet blijft en roerbak ± 4 min. 
  4. Wanneer de grillaroma’s vrijkomen voeg je de saus toe en wok je het 1 min. door.
  5. Voeg nu de noodles toe. Laat het geheel even inkoken. Er zal een smaakvolle ‘glaze’ ontstaan op de groente. 

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door LondenShop.nl

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Dit wok gerecht wordt gemaakt in een Jansberg wokbrander

   

              

Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL