Gerookt buikspek

Gerookt buikspek

Ingrediënten 


Bereidingswijze 

  1. Pekel 24 uur van te voren het buikspek in de pekelkruiden en dep daarna droog.
  2. Maak een vuurtje om de rookoven op temperatuur te brengen. Je creëert eigenlijk een bedje van smeulend houtskool waarover je eerst de rootmot strooit en vervolgens de rookkruiden.
  3. Zet de lade in de rookoven. We gaan warm roken dus zorg voor een temperatuur rond de 90 graden.
  4. Steek door de buikspek de haak. Zorg er voor dat het dikke gedeelte van het vlees beneden hangt, zo heb je gelijke garing.
  5. Hang het buikspek in de rookoven en laat dit ca. 4 uur roken, totdat het spek een kerntemperatuur van ca. 70 graden heeft bereikt. Vul tussentijds het rookmot bij.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten




Deze video bereiden wij onze gerechten in de telescopische rookoven Round XL

   

              

Doet de link het niet? Klik dan hier
Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 

Nog een video van FIRE&FOODTV die mede mogelijk is gemaakt door Rookoven.com? Klik hier voor roken met zalm en eendenborst