Lamsrack met kruidenkorst

Lamsrack met kruidenkorst

 

Ingrediënten voor  4 pers.
  • 2 slabs lamsracks
  • 3 sneetjes (oud) witbrood
  • 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. groene tapenade
  • 125 g zachte roomboter, op kamertemperatuur
  • zout en peper
    Bereiding  

    1. Breng je barbecue op temperatuur.
    2. Grill het brood kort aan op de barbecue en maak er broodkruim van.
    3. Meng het broodkruim, kruiden, knoflook, tapenade, zout en peper door 75 g boter met elkaar. 
    4. Maak er een rol van, wikkel het in plastic folie en laat ca. 10 min. opstijven in de koelkast.
    5. Snij het vlees, voorzichtig, in een ruitpatroon in.
    6. Bestrooi de lamsracks met zout en peper en bedek het met het kruiden-botermengsel.
    7. Grill op de direct wijze de lamsrack even aan, zo krijg je een mooie grillstreep.
    8. Vervolgens richt je de barbecue in op indirect wijze en leg je de lamsrack er weer op. 
    9. Steek een digitale kernthermometer in het vlees zodat je de temperatuur perfect in de gate kan  houden. Sluit de deksel. 
    10. Wanneer je een kerntemperatuur van ca. 50 graden hebt bereikt is het vlees klaar. Laat het vlees met 47 graden eraf en laat het dan even rusten, je zult zien dat hij dan oploopt tot een kern van de gewenste 50 graden. 
    11. Trancheer het vlees in racks en serveer het met couscous.

     


          << terug naar Recepten

         

         

        Deze video is mede mogelijk gemaakt door Grill Dome

        Doet de video het niet, klik dan op deze link

        Nog een video met een Grill Dome zien? Hier maken we pizza - Klik hier dan hier link
        Meer video's zien? Ga dan naar ons YouTubekanaal