Gegrilde zalm in hoisinmarinade

Gegrilde zalm in hoisinmarinade

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. hoisinsaus
  • 1 eetl. rijstazijn
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. citroensap
  • verse gember, 2 cm, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
  • groene asperges

Bereidingswijze 

  1. Roer de sojasaus, hoisinsaus, azijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en rode peper in een grote kom door elkaar. 
  2. Schenk de marinade over de zalm en laat dit in de koelkast tenminste 15 minuten tot 1 uur marineren.
  3. Schil eventueel de groene asperges maar haal in ieder geval het harde onderste gedeelte eraf. 
  4. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. 
  5. Leg de zalm op de grill en ca. 10 min. op matige temperatuur. De vis moet in het midden nog roze zijn.
  6. Doe een beetje olijfolie over de asperges en grill ze kort aan.
  7. Breng de bewaarde marinade in een pannetje tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes koken. 
  8. Serveer de zalm met de asperges en geef de marinade erbij.

In deze video bereiden wij onze gerechten in de Carri Chef van Cadac.

 

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 Doet de link het niet? Klik dan hier

 Meer video's zien  Ga naar ons YOU TUBE KANAAL