Barbecue Spareribs

Barbecue Spareribs

Ingredienten (voor 6 pers.):
6 grote spareribs
200 ml appelsap
Szeged World's Best Rib Rub  (voor de rub)
Sweet Baby Ray's Hickory Brown Sugars (voor de glaze)


Bereiding:

  1. De vlies die op de achterkant van de Spareribs zit (de kant van de botten) weghalen.  Hiervoor gebruik je een klein mesje. Bijvoorbeeld een aardappelschilmesje. Steek het mesje onder de vlies en creëer zo een opening. Trek nu de vlies van de botten.

  2. Smeer de Spareribs in met de rub en laat ze een nacht in het aluminium folie in de koeling liggen. 

  3. De Spareribs zullen in totaal 4 uur op indirect vuur garen bij een temperatuur van 110 graden en zeker niet warmer dan 130 graden. Het beste is dan ook om gebruik te maken van een smoker of een barbecue met een deksel (in de video gebruiken wij een Dancook 1900  barbecue).

  4. We beginnen met  de vleeskant naar beneden en gebruik nu ook wat meer rook door het toevoegen van houtsnippers. Draai de Spareribs na 45 minuten om en laat ze weer rustig 45 minuten garen.

  5. Haal de Spareribs nu van de grill en wikkel ze stuk voor stuk in de aluminiumfolie. Voordat je het pakketje dichtvouwt voeg je 3 eetlepels appelsap toe. 

  6. Leg ze weer terug op de barbecue en laat ze weer voor 1,5 uur garen. Haal de Spareribs uit het aluminiumfolie en bestrijk ze met de glaze. Grill ze nu nog maximaal 60 minuten. Pas op dat ze niet te donker worden en bestrijk ze af een toe met de glaze.



<< terug naar FIRE&FOOD recepten



Deze video is mede mogelijk gemaakt door:
webshop De Tuin i.s.m. Dancook


Doet de video het niet ? Klik dan op deze link
Meer video's van Fire&Food TV zien? Abonneer je dan hier gratis