Sunday Roast

Sunday Roast

Ingrediënten: 

  • 3 kg rosbief 
  • marmite of (soort appelstroop)
  • 1 eetl. versgemalen zwarte peper
  • 4 bouillonpoederblokjes
  • 1 eetl. verse rozemarijn, fijngesneden
  • 6-8 knoflooktenen
  • zeezout
Bereiden:
  1. Maak met een messenslijper gaten in de rosbief en steek hierin de knoflooktenen.
  2. Vermaal de bouillonblokjes met de rozemarijn en peper in een vijzel. 
  3. Smeer het vlees in met de marmite en bedek het vervolgens royaal met het kruidenmengsel. 
  4. Leg de rosbief op de barbecue met een temperatuur van 135-149°C voor ± 2-3 uur. 
  5. De rosbief is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 62,8 °C heeft bereikt.
  6. Verpak het vervolgens in aluminiumfolie en laat even rusten. 
  7. Trancheer het vlees en strooi er wat vers zeezout overheen.

 


  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Comfort Trade
Meer video's zien? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier