Varkensrollade met gewokte spinazie

Varkensrollade met gewokte spinazie

Ingrediënten (voor 4 pers.):
1 varkensrollade,  ca. 800 a 1000 g
Szeged World's Best Rib Rub  (voor de rub)
1 a 2 knoflookteentjes
1 grote ui
1 kilo verse spinazie
een neutrale olie
zout en peper


Bereiding:
  1. Bestrooi de rollade met de rub en leg deze op het direct gedeelte van je barbecue. Dit om even een mooie grillstreep te creëren op de rollade.

  2. Als de rollade op de barbecue ligt snij je  de knoflook en ui mooi fijn.Spoel de spinazie onder koud water goed af zodat er geen zand meer in zit en laat het uitlekken. Als er nog te veel vocht in zit, kan dit gaan spatten als het straks in de hete olie valt.

  3. Wanneer de rollade een mooi grillstreep heeft verplaats hem dan naar het indirecte gedeelte en laat de rollade garen tot een kerntemperatuur van 70ºC. Als de rollade bijna de gewenste kerntemperatuur heeft, begin dan met het voorbereiden van je wok sessie.

  4. Heeft de rollade de gewenste 70ºC kerntemperatuur bereikt, haal hem van de BBQ en laat hem rusten in wat aluminiumfolie.

  5. Haal het ronde gedeelte van het rooster uit de BBQ en plaats de wok er in. Laat deze op temperatuur koken en voeg de ui toe. Als de ui mooi glazig is kan de knoflook er bij. Wok deze 3 minuten mee en kan de spinazie in de wok.

  6. Wok de spinazie even kort op hoog vuur en serveer met enkele dunne plakjes van de BBQ-varkensrollade.


<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Deze video is mede mogelijk gemaakt door:
Campingaz

Doet de video het niet ? Klik dan op deze link

Meer video's van Fire&Food TV zien? Abonneer je dan hier gratis