Gevulde tomaat met spinazie

Gevulde tomaat met spinazie

Ingrediënten (voor 4 pers.):

75 g verse spinazie, klein gesneden
6 tomaten
1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
spekjes
zout en peper
1 snufje nootmuskaat



Bereiding:

  1. Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor en richt de barbecue in voor de directe methode. De briketten zijn klaar voor gebruik wanneer er zich een witte aslaag heeft gevormd.

  2. Was de tomaten. Snij het kopje van de tomaat eraf en schep het vruchtvlees met een lepel eruit. Leg het kopje apart en doe het vruchtvlees in een kom. 

  3. Voeg in de kom de gewassen en gesneden spinazie, spekjes en de mozzarella toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. 

  4. Vul de tomaat met dit groentemengsel en zet het dekseltje er weer op. Maak van zilverfolie een ring waarop je de tomaat stevig kan neerzetten op het grillrooster.

  5. Sluit de deksel van de barbecue en grill de tomaten ±15-20 min. bij een temperatuur van ±160°C. Controleer elke  5-10 min de tomaten, want als ze er te lang in blijven zitten dan verliezen ze hun vorm en vervolgens de smakelijke inhoud.  Zodra de mozzarella is gesmolten is het gerecht klaar en kan je direct serveren.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


 

 

Doet de video het niet ? Klik dan hier

Meer video's van Fire&Food TV zien? Abonneer je dan hier gratis