Mango-ananasspies

Mango-ananasspies

Ingrediënten (voor 4 pers.):

1 verse ananas
1 mango
4 stuks citroengras
vanille-ijs

voor de marinade:
100 ml rum
4 limoenblaadjes (jaroek) vers of gedroogd (bij toko)
2 eetl. rietsuiker of palmsuiker



Bereiding:
  1. Schil de ananas en verwijder het vruchtvlees van de harde kern. Snij vervolgens  het vruchtvlees in gelijke stukjes. Doe dit ook met de mango. Zorg ervoor dat deze mango stukjes ongeveer even groot zijn als de ananas. Dat bevordert straks een gelijke garing.

  2. Schenk in een kom de rum en voeg de dungesneden limoenblaadjes met de suiker eraan toe. Even goed doorroeren en dan het fruit er in leggen. Weer even goed roeren en laat dan het geheel  ± 15 min. staan zodat de smaken goed in het fruit kunnen intrekken.

  3. Maak de citroengrasstengels schoon, deze gaan wij straks als spiesen gebruiken. Deze stengels geven tijdens het grillen een frisse smaak aan het fruit. Spies dan afwisselend de mango- en de ananasstukjes aan de citroengrasstengel. Grill het fruitspiesje kort aan elke kant. Het fruit moet wat kleur krijgen. Serveer het spiesje met wat (zelfgemaakt) vanille-ijs.


<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 Klik hier voor de video

Meer video's van Fire&Food TV zien? Abonneer je dan hier gratis