Tomahawk Caveman style

Tomahawk Caveman style

Ingrediënten: 

  • Tomahawk steak (is voor ca. 2-3 pers. of 1 hele grote vleeseter)
  • grof zeezout - bijv. Maldon - en peper
Bereiden:
  1. Richt je houtskoolbarbecue in.
  2. Breng je houtskoolbarbecue op temperatuur. 
  3. Blaas eventjes over de kolen voor dat je de steak er op gaat leggen.
  4. Leg dan de steak direct in de kolen - nog zonder zout en peper - voor ±4 min. met de deksel erop. 
  5. Draai dan het vlees en sluit dan weer de deksel voor ±4 min.
  6. Haal het vlees van de barbecue, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 min. rusten. Probeer uit te komen rond een kerntemperatuur van 50°C. 
  7. Trancheer het vlees en strooi er wat vers zeezout overheen.

  

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier