Bacon Fatty

Bacon Fatty

Ingrediënten: 
  • 900 g varkensgehakt (dat is het smeuigst, half om half kan ook)
  • bbqrub naar keuze, wij gebruikten Szeged World's Best Rib Rub
voor de vulling: - de sky is the limit-
  • cheddar cheese plakjes
  • Black Pudding, soort bloedworst 
  • 1 blikje witte bonen in tomatensaus, afgegoten
  • barbecuesaus naar keuze, wij gebruikten Sweet Baby Ray's Hickory Brown Sugars
  • 12 plakjes spek, dik gesneden
Bereiden:
  1. Breng je barbecue op temperatuur. 
  2. Leg wat plasticfolie neer op je werktafel en maak hierop een weefpatroon van 6 x 6 plakjes spek. 
  3. Bestrooi het spek met wat barbecue rub. 
  4. Nu kan het gehakt op het spek neergelegd worden en smeer je het in met de barbecuesaus. 
  5. In het midden van het gehakt gaat nu de kaas, wat verkruimelde Black Pudding en de witte bonen. Nu maak je er een worst van. 
  6. Laat de ‘Fatty’ nu ca. 30 min. opstijven in de koelkast.
  7. Leg de ‘Fatty’ op de barbecue - temperatuur van 107-121°C - voor ± 3-4 uur, totdat het vlees een kerntemperatuur van 68° heeft bereikt. 
  8. Smeer vlak voordat het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt de rol nog nog even in met je favoriete barbecuesaus.   
Tip:
  • Voor een extra smaakaccent voegde wij wat rookhout toe van Cook in Wood Cognac. Deze week je van te voren - ca. 30 min. - in koud water. Strooi dit direct uit op de kolen wanneer je 'Fatty' op de barbecue legt.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten


Meer video's zien? 
Ga naar ons YOU TUBE KANAAL 
Doet de link het niet? Klik dan hier