Drunken Camembert

Drunken Camembert

Ingrediënten:

2 camemberts
50 g rozijnen
½ kopje port (of rum)
1 stokbrood

 

Bereiding:

  1. Week de rozijnen voor een goede 48 uur in de port, zodat de smaken goed kunnen marineren.
  2. Gebruik voor dit recept een barbecue met een deksel. Verwarm je barbecue voor en richt de barbecue in voor de directe methode. De briketten zijn klaar voor gebruik wanneer er zich een witte aslaag heeft gevormd.
  3. Snij met een scherp een diepe deksel uit de camembert en lepel hem wat uit. Schep er vervolgens de geweekte rozijnen en zet het dekseltje er weer op.
  4. Zet de camembert op een stuk zilverfolie op de barbecue en grill bij ±170°C totdat de kaas zacht aanvoelt (zoals een rood stuk vlees).
  5. Snij tegelijkertijd het stokbrood in plakjes en rooster deze op de grill. Serveer de camembert samen met het stokbrood.

<< terug naar FIRE&FOOD recepten

 

 

Doet de video het niet? Klik dan hier

Meer video's van Fire&Food TV zien? Abonneer je dan hier gratis