Yakitori Japanse kipspies

Yakitori - Japanse kipspies

Ingrediënten:

  • 700 kipfilet of kippendijtjes 
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • saté-stokjes, in water geweekt 
  • sesamzaadjes ter garnering
  • alufolie

voor de yakitori-saus:
  • 250 ml sojasaus
  • 150 g suiker
  • 125 ml mirin
  • 1 lente-uitje, het witte gedeelte, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 1 plak geschilde gemberwortel, gekneusd
  • 1 stuk citroenschil
Bereidingswijze:
  1. Begin met de yakitori-saus. Doe de sojasaus, mirin, suiker, het wit van de lente-ui, knoflook, gember en de citroenschil in een ruime pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat de saus zo’n 5-10 min. pruttelen, totdat hij stroperig is. Vervolgens zeef je de saus. Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snij het kippenvlees in kleine blokjes en spies ze. Smeer het rooster in met wat olie. Grill de kipspiesjes- de yakitori- op de directe methode op hoog vuur. Leg de spiesjes op de rand van je grill zodat je ze makkelijk kan draaien. Je kan ook een strook alufolie onder de spiesjes leggen.

  3. Grill de spiesjes zo’n ca. 2 min per kant en dip ze dan in de saus. Leg ze weer terug op het rooster en grill ze verder totdat ze mooi bruin worden. Blijf de kip nu bedruipen/dippen in de saus totdat ze mooi donkerbruin worden en glimmen. De kip moet stevig aanvoelen.

  4. Serveer de yakitori met de lente-uit ringen, sesamzaadjes en eventueel nog wat opgewarmde resterende saus.



      

 << terug naar FIRE&FOOD recepten

 


Doet de link het niet? Klik dan hier
            Meer video's zien? Ga naar ons YouTube kanaal